31 heinäkuuta 2009

Antes-Dempués Ennen-Jälkeen




While at Päijänne last weekend (see previous post) we ate some freshwater crabs and whitefish that we caught thanks to the nets and traps of Tiia's father. Smoking the fish was fun, place some Alder wood chips, Juniper leaves and sugar cubes on the bottom of a metallic box. Put the fish on top in a grid, close the box, put iton strong flames and wait for 20 minutes... delicious! you can see more photos about the process and ingredients here. The crabs where just boiled with dill
Mientres tuvimos el fin de selmana pasáu'n Päijänne (ver post anterior) xintamos unes farres/llavaretos (de la familia los salmones) y cangrexos d'agua dulce que pillamos gracies a les redes y nanses que punxo'l padre de Tiia. Afumar los pexes fue divertío, metes nel fondu una caxa metálica virutes d'umeru, fueyes de queruetu y unos terrones d'azucre. Ponse'l pexe nuna malla, ciérrase la caxa y ponse enrriba les llames bien fuertes por 20 minutinos... deliciosu! podeis ver más fotos del procesu y ingredientes equí. Los cangrexos taben fervíos con eneldu

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